FILMAFTEN I KIRKEHUSET

Torsdag den 1. november kl. 19.00

Menighedsrådet viser filmen: Sorg og glæde" af Nils Malmros fra 2013.

Filmen tager sit udgangspunkt i vinteren 1984. Filminstruktøren Johannes har været ude for at holde et foredrag, og da han kommer hjem er katastrofen sket.

Hans kone Signe har i en psykose dræbt deres ni måneder gamle datter, Maria. Smerten er ubærlig, men Johannes er alligevel opsat på at beskytte sin kone mod et retssystem, der kan være uforstående. Han vil derfor gøre, hvad han kan for at hjælpe hende, for han føler selv skyld for hendes situation.

Sammen med en retspsykiater forsøger Johannes at finde nøglen til en forståelse af den ulykkelige hændelse, hvilket betyder en granskning i fortidens forelskelse, jalousi og ofte altoverskyggende filmarbejde. I sin søgen finder Johannes frem til vigtige ting i livet, der giver håb for en gensidig og moden kærlighed.

Danske Nils Malmros er kendt for sine meget personlige film, der skildrer alt fra hans barndom (Lars Ole, 5.c), ungdom (Kundskabens træ) til en skandalesag, som involverede hans far (At kende sandheden).

Alligevel fremstår 'Sorg og glæde' som den mest personlige til dato, idet instruktøren selv har gennemgået samme forløb som sit alter ego, Johannes, i filmen. Flere scener beskæftiger sig med nogle af hans mest kendte værker som ’Kundskabens træ’ (1981) og Skønheden og udyret (1983).

'Sorg og glæde' har Jakob Cedergren (Frygtelig lykkelig) i rollen som Johannes, og i den krævende rolle som hans maniodepressive kone ses Helle Fagralid fra 'Forbrydelsen'.

Efter filmen er der kaffebord og mulighed for at diskutere filmen.

SALMESANGSAFTEN I KIRKEN

Tirsdag den 13. november kl. 19.00

Organist Anna Kathrine Pedersen og kirkesanger Oluf Nyborg har kigget nærmere på salmerne i salmebogstillægget ”100 salmer”, og vil denne aften introducere et udvalg af salmerne.

Der er kaffepause undervejs.

MENIGHEDSMØDE I KIRKEHUSET - MED FROKOST

Søndag den 25. november efter gudstjenesten

Menighedsrådet afholder denne søndag offentligt møde, hvor der redegøres for regnskab og budget, ligesom der vil blive fortalt om menighedsrådets virksomhed i det forløbne år og orienteret om den planlagte virksomhed i det kommende år. Det kommer blandt andet til at handle om ombygningen og udvidelsen af Kirkehuset, som påbegyndes i det nye år.

Vi håber, at mange har lyst til at høre om og debattere menighedsrådets arbejde og planer.

Af hensyn til mad og borddækning er der tilmelding til frokosten.

Det finder sted på tlf. 75 55 13 40 eller på mailadressen sas@km.dk