Du er her:

Du skønne Land - Genforeningskoncert

Lørdag den 29. august kl. 14.00 i Kirkehuset i samarbejde med Egtved Bibliotek

Foredragskoncert om fællessang og Genforeningen – med Den Danske Salmeduo og Karen Hanne Munk

Grænselandets sange og salmer i nyt lys.

Den Danske SalmeduoHans Esbjergklaver og Christian Vuustsaxofon og klarinet – præsenterer et helt nyt koncertrepertoire indeholdende nyfortolkninger af det dansk-tyske grænselands sang- og salmetradition, inspireret af hundredårsjubilæet i 2020 for Sønderjyllands genforening med Danmark. I vekselvirkning med koncertindslagene vil Karen Hanne Munk fortælle om historien bag sangene samt lede fællessangen. Som født og opvokset i grænselandet har Karen Hanne Munk en særlig interesse for og erfaring med fællessangen i netop dette område.

Sønderjylland er et helt afgørende område, når vi skal forstå den danske folkesangs historie. Her var sangen under fremmedherredømmet til opmuntring og trøst og et af modstanderne frygtet kampmiddel. Samtidig ville vi ikke have den sangskat vi har, hvis ikke vi havde været åbne og modtagelige overfor de musikalske strømninger og tanker, der kom sydfra.

Christian Vuust (f. 1964) er saxofonist, klarinettist og komponist. Docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. Modtog i 2017 Gaffelprisen (Danmarks ældste jazzpris). DMA-nomineret i 2014 for sit album Urban Hymn. Har også spillet med Aaron Parks, Peter Laugesen, Pauseland, m.fl.
Hans Esbjerg (f. 1967) er pianist og organist ved Christianskirken i Fredericia. Uddannet fra konservatorierne i Esbjerg og Aarhus. Har undervist på Det Jyske Musikkonservatorium og Musikinstituttet ved Aarhus Universitet.
Karen Hanne Munk (f. 1961), cand.mag. i musikvidenskab og etnografi. Efterskole- og højskolelærer, nu på Sundeved Efterskole i Aabenraa. Medlem af redaktionsudvalget for Højskolesangbogens 18. udgave. Har været primus motor for en lang række arrangementer, hvor fællessangen er i fokus.

Entré: kr. 60,00

Julekoncert i kirken

Torsdag den 10. december kl. 19.00

Julekoncert med Maj-Britt Dørken og Hans Jørn Østerby. Koncerten bliver en vidunderlig blanding af kendte julesalmer og carols - og egne sange. Et stemningsmættet og hjertevarmt møde med to professionelle sangere med noget på hjerte. Hygge og humor går hånd i hånd med eftertænksomhed - og julefreden sænker sig sagte og sikkert. I løbet af koncerten kommer vi rundt i alle julens hjørner, lytter til gode historier, mærker intensiteten når Maj-Britt synger “O Holy Night”. Man bliver berørt af Hans Jørns sange om julens dybder, og fornemmer den julefred, som højtiden bringer med sig. Budskabet om det lille skrøbelige barn i en krybbe.

Maj-Britt Dørken har i 20 år været solist i flere bands. Hun er forsanger i bandet Himmelblå, som gennem årene har spillet i mange kirker og har udgivet flere CD’er. Desuden har hun sunget gospel og optrådt i store shows med kunstnere som Sanne Salomonsen, Mads Langer, Mariah Carey m.fl.

Hans Jørn Østerby har optrådt med sang og musik, bugtale, trylleri og børneforestillinger i mere end 35 år. Han har udgivet både adskillige CD’er og bøger.