Du er her:

Hele Kirken synger

Tirsdag den 3. marts kl. 19.00

Fællesskab i sang er omdrejningspunktet i Hele Kirken Synger. Egtved skoles kor og Egtved kirkes voksenkor synger igen sammen, og menigheden vil også få stemmerne rørt denne aften.

Begge kor vil også synge nogle sange hver for sig, og derudover skal vi høre sange, hvor begge kor er "smeltet" sammen. At synge sammen uanset alder, børnestemmer blandes med voksenstemmer i skøn forening.
Kom og vær med til en aften, hvor Hele Kirken Synger.

Du skønne Land - Genforeningskoncert

Søndag den 29. marts kl. 14.00 i Kirkehuset i samarbejde med Egtved Bibliotek

Foredragskoncert om fællessang og Genforeningen – med Den Danske Salmeduo og Karen Hanne Munk

Den Danske SalmeduoHans Esbjergklaver og Christian Vuustsaxofon og klarinet – præsenterer et helt nyt koncertrepertoire indeholdende nyfortolkninger af det dansk-tyske grænselands sang- og salmetradition, inspireret af hundredårsjubilæet i 2020 for Sønderjyllands genforening med Danmark.

I vekselvirkning med koncertindslagene vil Karen Hanne Munk fortælle om historien bag sangene samt lede fællessangen. Som født og opvokset i grænselandet har Karen Hanne Munk en særlig interesse for og erfaring med fællessangen i netop dette område.

Danmark er beriget med en levende og omfangsrig fællessangstradition. Store dele af den danske sangskat blev skabt under påvirkning af opgøret om hertugdømmerne og de efterfølgende genforeningsbestræb-elser; og afspejler udformningen af Danmark som den nationalstat, vi kender i dag. Grænselandets udvikling til forsoning og venskab henover grænsen med gode vilkår for mindretallene er enestående og sætter også stadig sanglige spor.

Christian Vuust (f. 1964) er saxofonist, klarinettist og komponist. Docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. Modtog i 2017 Gaffelprisen (Danmarks ældste jazzpris). DMA-nomineret i 2014 for sit album Urban Hymn. Har også spillet med Aaron Parks, Peter Laugesen, Pauseland, m.fl.

Hans Esbjerg (f. 1967) er pianist og organist ved Christianskirken i Fredericia. Uddannet fra konservatorierne i Esbjerg og Aarhus. Har undervist på Det Jyske Musikkonservatorium og Musikinstituttet ved Aarhus Universitet.

Karen Hanne Munk (f. 1961), cand.mag. i musikvidenskab og etnografi. Efterskole- og højskolelærer, nu på Sundeved Efterskole i Aabenraa. Medlem af redaktionsudvalget for Højskolesangbogens 18. udgave. Har været primus motor for en lang række arrangementer, hvor fællessangen er i fokus.

Entré: kr. 60,00