Du er her:

BILLETTERNE ER UDSOLGT
.

Søndag den 23. februar kl. 14.00

50 piger i alderen 16-22 år, alle med stort musikalsk talent, flere hundrede års sangtradition samt en ung, talentfuld og brændende dirigent, Phillip Faber, med store ambitioner. Det er de væsentligste ingredienser i DR Pigekoret - et af verdens bedste pigekor og et af Danmarks stærkeste musikalske flagskibe!

Fra Grønland til Sydafrika fra Mols til Skagen - uanset hvor de optræder, formår koret at kombinere en enestående professionalisme og musikalitet med en umiddelbar sangglæde, der inviterer såvel danskere som andre nationaliteter ind i vores levende sangskat. Koret har gennem årene høstet stor anerkendelse både i Danmark og i det store udland og har vundet en lang række fornemme priser. I Danmark kan man året rundt opleve DR Pigekoret ved koncerter i hele landet, men koret er også en del af danskernes hverdag, når de toner frem på tv-skærmen på DR K med Dagens Sang, på P2 umiddelbart inden middagsradioavisen eller nytårsaften når vi hilser det nye år velkommen.

Det unge eliteensemble besidder en enestående evne til ubesværet at bevæge sig mellem Grundtvigs salmer, moderne kompositioner, popsange og fællessang samtidig med at bevare den musikalske gnist og en smittende entusiasme. DR Pigekorets engagement i musikken og deres enestående klang gør, at de også er efterspurgte som musikalsk samarbejds-partner for både danske og udenlandske artister.

Korets enestående evne til at formidle den danske sangskat på ny og til et moderne publikum, gør koret til en uvurderlig ambassadør for Danmark. Både når de tager på turné i udlandet, eller når de synger for verdens ledere ved officielle begivenheder i Danmark. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen er protektor for DR Pigekoret.

Phillip Faber (f. 1984) er uddannet komponist og dirigent fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han blev chefdirigent for DR PigeKoret i 2013, og har lige fra begyndelsen sat sit særlige præg på korets klang og udtryk. Phillip Faber optræder jævnligt som gæstedirigent for bl.a. DR Vokalensemblet og DR Symfoniorkestret, og han er en ivrig formidler af klassisk musik i mange sammenhænge. I 2017 modtog han DR’s Sprogpris, bl.a. for sin indsats som TV-vært i musikprogrammer som Den klassiske Musikquiz (DR K), Vidunderbørn (DR 1) og DR’s livetransmitterede fællessangs-maraton Live fra Højskolesangbogen.

Hele Kirken synger

Tirsdag den 3. marts kl. 19.00

Fællesskab i sang er omdrejningspunktet i Hele Kirken Synger. Egtved skoles kor og Egtved kirkes voksenkor synger igen sammen, og menigheden vil også få stemmerne rørt denne aften.

Begge kor vil også synge nogle sange hver for sig, og derudover skal vi høre sange, hvor begge kor er "smeltet" sammen. At synge sammen uanset alder, børnestemmer blandes med voksenstemmer i skøn forening.
Kom og vær med til en aften, hvor Hele Kirken Synger.

Du skønne Land - Genforeningskoncert

Søndag den 29. marts kl. 14.00 i Kirkehuset i samarbejde med Egtved Bibliotek

Foredragskoncert om fællessang og Genforeningen – med Den Danske Salmeduo og Karen Hanne Munk

Den Danske SalmeduoHans Esbjergklaver og Christian Vuustsaxofon og klarinet – præsenterer et helt nyt koncertrepertoire indeholdende nyfortolkninger af det dansk-tyske grænselands sang- og salmetradition, inspireret af hundredårsjubilæet i 2020 for Sønderjyllands genforening med Danmark.

I vekselvirkning med koncertindslagene vil Karen Hanne Munk fortælle om historien bag sangene samt lede fællessangen. Som født og opvokset i grænselandet har Karen Hanne Munk en særlig interesse for og erfaring med fællessangen i netop dette område.

Danmark er beriget med en levende og omfangsrig fællessangstradition. Store dele af den danske sangskat blev skabt under påvirkning af opgøret om hertugdømmerne og de efterfølgende genforeningsbestræb-elser; og afspejler udformningen af Danmark som den nationalstat, vi kender i dag. Grænselandets udvikling til forsoning og venskab henover grænsen med gode vilkår for mindretallene er enestående og sætter også stadig sanglige spor.

Christian Vuust (f. 1964) er saxofonist, klarinettist og komponist. Docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. Modtog i 2017 Gaffelprisen (Danmarks ældste jazzpris). DMA-nomineret i 2014 for sit album Urban Hymn. Har også spillet med Aaron Parks, Peter Laugesen, Pauseland, m.fl.

Hans Esbjerg (f. 1967) er pianist og organist ved Christianskirken i Fredericia. Uddannet fra konservatorierne i Esbjerg og Aarhus. Har undervist på Det Jyske Musikkonservatorium og Musikinstituttet ved Aarhus Universitet.

Karen Hanne Munk (f. 1961), cand.mag. i musikvidenskab og etnografi. Efterskole- og højskolelærer, nu på Sundeved Efterskole i Aabenraa. Medlem af redaktionsudvalget for Højskolesangbogens 18. udgave. Har været primus motor for en lang række arrangementer, hvor fællessangen er i fokus.

Entré: kr. 60,00