Filmaften i Kirkehuset

Torsdag den 21. november kl 19.00.

Vi skal se den prisbelønnede film: "De urørlige".

Charlotte Locht, født og opvokset i Egtved og nu sognepræst i to vestjyske landsogne, introducerer filmen.

Filmen handler om noget så jordnært som et venskab, der på uventet vis dukker op i to mænds liv. Erfaringen af den drejning, som livet kan få, når man pludselig oplever uventet venskab og fællesskab - det er lige præcis dét denne aften kommer til at handle om. Når der ved mødet med en anden, kastes et nyt lys over ens eget liv, som pludselig kan ændre synet på én selv, og ikke mindst det liv, man lever.

Efter filmen er der kaffebord og mulighed for at diskutere filmen.

Sogneaften i Kirkehuset

Onsdag den 22. januar kl. 19.00

”Israel & Palæstina – en rejse i personlig udvikling”.

Rasmus Birkerod arbejder professionelt med områderne Israel og Vestbredden som journalist og rejseleder. Han har boet i Israel og er kommet i landet og på Vestbredden gennem de seneste 20 år som rejseleder. Denne aften vender han hjem til Egtved, hvor han har boet på Præstevænget som barn og teenager.

Oplev et rejseforedrag om et af de mest følelsesmæssigt gribende steder i verden. For hvorfor bliver man mentalt påvirket af en rejse til Israel og Vestbredden? Hvordan kan det være, at blot en uges rejse dertil griber én om hjertet, så det, der skulle være en rejse, ligefrem bliver et stykke personlig udvikling?

Rasmus Birkerod har som foredragsholder ry for at formidle engageret, underholdende og let forståeligt. Bliv på en enkelt aften klogere på Israel og Vestbredden og stedets historie, religion og den evigt aktuelle politiske situation i området.

Filmaften i Kirkehuset

Torsdag den 20. februar kl. 19.00

Vi skal se filmen ”Rundt om Schmidt”.

Efter filmen er der kaffebord og mulighed for at diskutere filmen.

Mr. Schmidt er netop gået på pension som forsikringsmand, da han pludselig mister sin hustru gennem 42 år og hans eneste datter skal giftes med et fjols. Det meste af livet er lagt bag ham og fremtidsudsigterne er begrænsede.

Schmidt begiver sig ud på en lang rejse i den nyindkøbte autocamper for at finde en mening, og for at redede sit skrantende forhold til sin datter. På rejsen deler han sine dybeste tanker med en fortrolig og lidt usædvanlig penneven, som han aldrig har mødt. ”Rundt om Schmidt” er en klog, bevægende og samtidig morsom film med Jack Nicholson i hovedrollen.

Sogneaften i Kirkehuset

Onsdag den 18. marts kl. 19.00

Tradition og fornyelse i Højskolesangbogen ved Erling Lindgren

Der er igen gået mode i at samles for at synge – og dermed er der vokset en forståelse for vigtigheden af at være sammen om noget, der er med til at definere os som en kulturbærende nation. Og når vi synger sammen, synger vi lige så gerne de nye sange som de ”gode gamle”. Netop det, at fornyelsen får lov til at læne sig op af traditionen gør, at begge parter får lov at træde i karakter i lyset af den anden, og det gør Højskolesangbogen til en helt unik sangbog. Og det er jo også en del af historien, at der i slutningen af 2020 kommer en ny udgave af bogen – hvordan kommer den til at se ud? Vi vil tage på en rundtur i denne fantastiske bog, snuse til både nyt og gammelt, give tekster og melodier et par ord med på vejen – og så vil vi naturligvis synge salmerne og sangene! Og der vil nok også dukke et par stykker op, som jeg selv har haft udfordringen og fornøjelsen at forsyne med melodi.
Erling Lindgren er uddannet fra Musikvidenskabeligt Institut, Århus Universitet, samt fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1977. Indtil 2016 organist ved Holme, Vestervig og Lemvig kirker, og sideløbende undervisningsvirksomhed ved Århus Universitet, Testrup Højskole, Vestervig Kirkemusikskole og Nørre Nissum Seminarium. Aktiv som komponist, især af folkelige og kirkelige sange, og modtog herfor i 1995 Den Folkelige Sangs Pris og i 2018 Kristeligt Dagblads Pris. Er repræsenteret med 12 melodier i Højskolesangbogen, og er ligeledes rigt repræsenteret i en lang række nyere sang- og salmesamlinger. Derudover flere bestillingsværker, især inden for kirkemusikken.